13 de maig 2008

ESCOLA DE FORMACIÓ ALT PENEDÈS - GARRAF















La Federació Alt Penedès – Garraf de la JSC celebra l’Escola de Formació


El cap de setmana 10 i 11 de maig de 2008, la Joventut Socialista de Catalunya de l’Alt Penedès i el Garraf ha celebrat la seva Escola de Formació, a Can Grau, Olivella.

Amb l’assistència d’una quarantena de joves, s’han realitzat un seguit de xerrades i debats al voltant de les idees i de l’actualitat política.



La inauguració de l’escola va anar a càrrec Pau Domínguez, Secretari de Formació de la Joventut Socialista; Rafel Roig, Primer Secretari de la Federació Alt Penedès – Garraf del PSC; Mila Arcarons, Diputada al Parlament i Josep Mª Sala, Secretari de Formació del PSC, entre d’altres qüestions van destacar la importància del moment polític actual, així com el treball parlamentari que es duu a terme pel que fa a les polítiques socials.

El debat sobre l’Espanya plural i l’encaix dels territoris en el marc de les Comunitats Autònomes així com les reformes estatutàries i constitucional, va ser l’eix central del primer debat, amb la Senadora de l’Entesa Catalana de Progrés, Mª Assumpta Baig, que va explicar el funcionament pràctic del Senat i de Ferran Domínguez, Doctor en Dret Constitucional.

Per la tarda va ser el torn de les polítiques d’educació i de joventut, Joan Ignasi Elena, Alcalde de Vilanova i la Geltrú i ex-Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya va fer una reflexió del que han de ser les polítiques de joventut, fent especial èmfasi en aquells aspectes que garanteixen l’emancipació com són formació, treball i habitatge, però sense oblidar la importància d’altres elements que permeten la cohesió social com la cultura, el lleure o els serveis socials. Joan Ignasi Elena també va encoratjar als joves socialistes a continuar educant-se en la cultura política i a continuar amb aquest treball col·lectiu. Ernest Maragall va analitzar la situació política actual, en que és necessari un desplegament de l’Estatut i el nou finançament, Catalunya s’enfronta a grans reptes com la reforma del seu model social (educació, salut, habitatge), la reforma de les infraestructures, de l’estructura institucional i de la justícia. També va explicar els reptes en l’àmbit educatiu per a lluitar contra el fracàs escolar i motivar la continuació dels estudis, així com de l’actualitat en matèria educativa sobre el tancament d’alguns centres que oferien el batxillerat nocturn.

Dissabte es va cloure amb un curs al voltant de la gestió de reunions i planificació estratègica a càrrec del Coordinador polític de la JSC, Marc Mellado.

El diumenge es van tractar les polítiques socials i en especial l’habitatge, de la mà de Marcel Esteve, Alcalde de Vilafranca i Roberto Labandera, Diputat al Parlament, que van analitzar els elements polítics que garanteixen la cohesió social en una societat canviant, tant des de l’àmbit municipal, com també amb les polítiques dutes a terme des del Parlament, Marcel Esteve va analitzar la situació de l’habitatge des de l’òptica municipal, mentre que el diputat Roberto Labandera va exposar les línies dutes a terme des del Parlament.

La cloenda va anar a càrrec de Xavi Roig, Primer Secretari de la Federació Alt Penedès – Garraf, Raul Moreno, Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya que va comentar el treball que s’ha dut a terme a la Federació de l’Alt Penedès – Garraf, en els darrers temps i que ha permès consolidar-se a les dues comarques amb la recent constitució d’una agrupació a l’Alt Penedès i d’aquests Escola de Formació. Finalment, Jordi Baijet, Alcalde de Sitges va animar als joves a continuar treballant en el sí de la Joventut Socialista i a formar-se en la política.


Finalment, la Comissió Executiva de la Federació Alt Penedès - Garraf vol agraïr a tots els companyes i companys que ens van acompanyar a l'Escola, als ponents i a tots aquells que amb el seu treball l'han fet possible.




Alt Penedès-Garraf, 12 de maig de 2008

Secretaria de Formació i Comunicació
Comissió Executiva Federació Alt Penedès-Garraf