25 de maig 2009

CANVIEM DE COLOR EUROPA


Aquest és el lema que la Joventut Socialista de Catalunya hem escollit per a aquesta campanya de les eleccions europees. El proper 7 de juny podem canviar de color Europa votant a la candidatura socialista. Per als i les joves socialistes esdevé essencial un canvi en la majoria parlamentària al Parlament Europeu, ara en mans de la dreta, per tal de portar a terme polítiques socials i de reforma dels sistemes productius per poder sortir de la crisi econòmica.

Això només s’aconseguirà si el Partit Socialista Europeu, la gran família socialista a la qual pertany el PSC, obté més escons que el Partit Popular.

Des de la Joventut Socialista hem elaborat un manifest per a aquestes eleccions, que podeu trobar a la nostra web www.jsc.cat, basat en aquests 5 eixos:

1.- Per a una Europa competitiva i cohesionada. Cal iniciar una nova etapa de creixement, amb nous i més qualificats llocs de treball, amb el foment de la innovació. És necessari donar solidesa a les polítiques de cohesió mitjançant el suport pressupostari suficient amb un control real del sistema financer.

2.- Per una Europa dels drets. L’Europa del Segle XXI ha de veetllar pels drets assolits tot construint nous horitzonts. La igualtat de drets, els drets laborals i educatius I els drets dels nous citutadans han d’esdevenir una prioritat.

3.- Per una reforma de les Institucions europees. És imprescindible la construcció d’una Europa política més democràtica i més social. Seran necessàries reformes que enforteixin el Parlament Europeu com la cambra representativa dels ciutadans de la Unió.

4.- Per una Europa referent en el Medi Ambient. Una Europa mediambientalment sostenible és possible. La lluita contra el canvi climàtic i el treball per un acord internacional en matèria de medi ambient són qüestions cabdals per la política europea del futur.

5.- Per una Europa líder en cultura de pau i solidaritat. Una Europa forta i progressista està capacitada per liderar la construcció de la pau, el diàleg, la coopereació i el desenvolupament. Cal que enfortim el paper d’Europa com actor internacional per continuar construint un món en pau, més just i solidari.



Consulta el Manifest-programa del JSC aquí