6 d’oct. 2009

2a Escola de Formació de la Joventut Socialista de Catalunya




La Consellera Marina Geli, i diputats al Parlament i al Congrés i al Senat assisteixen a l’Escola dels joves socialistes de l’Alt Penedès i el Garraf


El passat cap de setmana la Joventut Socialista de l’Alt Penedès i el Garraf, ha celebrat la 2a escola de Formació, per la qual han passat més d’una cinquantena de joves per Can Pere, a Sant Pere de Ribes (Garraf). Abigail Garrido, 1ª Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, va donar la benvinguda als joves socialistes.

Enguany el debat s’ha centrat en qüestions relacionades entorn als drets civils, com ara l’avortament, les polítiques a favor de la igualtat, l’eutanàsia, la laïcitat o sobre dona i integració. La Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli i l’Alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena van ser els ponents de la xerrada principal, fent èmfasi en les polítiques de promoció de salut i dels serveis socials, realitzant-se des de la vessant municipal en el cas de Vilanova i la Geltrú.

Joan Ignasi Elena va recordar la implicació dels governs locals en àmbits a on no tenen competències, però que cal implicar-se per a reivindicar la política de proximitat i el servei públic, com en el cas de les Llars d’Infants, un treball que ha d’avançar a favor de la qualitat de vida dels ciutadans, segons l’alcalde vilanoví. Marina Geli, va exposar l’avanç a Catalunya d’aspectes essencials com el treball per la igualtat d’oportunitats en totes les polítiques impulsades pel Govern de la Generalitat, en especial va destacar aspectes relacionats amb l’avortament, el debat de la sexualitat, les polítiques d’acompanyament en el tram final de la vida i els aspectes sobre la dependència. Marina Geli va recordar la necessitat d’actuar per a treballar i defensar el projecte socialista, davant d’altres que aposten per un projecte excloent per a una part de la societat.

Mila Arcarons i Mohammed Chaib, Diputats al Parlament de Catalunya, van oferir una xerrada sobre l’avanç en matèria de polítiques en favor de la igualtat entre homes i dones i també sobre la integració dels col·lectius de dones immigrades a Catalunya.

La senadora catalana Assumpta Baig i el Secretari General del Moviment Laïc i Progressista i membre de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Joffre Villanueva van explicar el debat existent al voltant del laïcisme i l’Estat i l’avanç en diversos camps com l’avortament, l’educació per a la ciutadania, el divorci, els matrimonis homosexuals entre d’altres.

Finalment, Lourdes Muñoz, Diputada al Congrés i Carme Figueras, Diputada al Parlament i exconsellera de Benestar i Família, van introduir elements per al debat en matèries com l’avortament i l’eutanàsia, des del treball parlamentari que duen a terme i l’evolució del posicionament de la societat, molt marcat també per la postura de la jerarquia eclesiàstica. Figueras va recordar que Catalunya té una legislació pionera, tot i la necessitat de reformar alguns aspectes legals en matèria de l’eutanàsia. Per la seva part Muñoz, va recordar que amb la reforma de la Llei de l’avortament, s’equipara en aquesta matèria a la resta de la Unió Europea. Totes dues van recordar el debat sobre els valors en l’impuls d’aquestes polítiques progressistes a favor de la ciutadania.